Stijgt bitcoin koers vóór halving naar $50.000? Analist deelt grafiek

Louise de Graaf


De cryptomarkt is altijd in beweging, maar bepaalde gebeurtenissen kunnen grote impact hebben op de prijs van bitcoin (BTC). Een recente analyse door Titan of Crypto, een bekende analist, werpt licht op het potentiële prijsverloop van bitcoin voorafgaand aan de vierde bitcoin halving.

De analist deelde zijn bevindingen in een grafiek op X. Hij suggereert dat als bitcoin een rally inzet zoals in eerdere cycli, de prijs zou kunnen stijgen tot een bedrag tussen de $39.000 en $50.000. Op de grafiek is een duidelijk patroon te zien.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Bitcoin koers stijgingen voor vorige halvings

Elke bitcoin-cyclus tot nu toe heeft voor elke halving een aanzienlijke stijging gemaakt. Ook na de halving vinden stijgingen plaats. Maar middels een grafiek probeert Titan of Crypto licht te schijnen op welk punt BTC zou kunnen staan op de dag van de halving.

Tijdens de eerste halving in 2012 steeg bitcoin en bereikte het een prijspiek in de 61.8% tot 78.6% Fibonacci retracement zone. Dit patroon herhaalde zich bij de volgende twee halvings.

Vergelijkbare bewegingen werden opgemerkt bij de tweede en derde halving in 2016 en 2020. De prijspieken vielen wederom binnen de genoemde Fibonacci zones, wat door sommige analisten wordt gezien als een indicator voor toekomstige trends.

4e bitcoin halving

Met de vierde bitcoin halving op komst, ergens in april 2024, kijken investeerders en analisten naar mogelijke patronen die kunnen wijzen op toekomstige prijsschommelingen.

De analyse van Titan of Crypto gebruikt Fibonacci retracement niveaus om te speculeren waar de volgende piek zou kunnen liggen. Deze techniek is populair onder handelaren om steun- en weerstandsniveaus te identificeren.

Op basis van de gedeelde grafiek, als bitcoin een rally doormaakt vergelijkbaar met voorgaande jaren, zou het prijsdoel liggen tussen de $39.000 en $50.000. Dit is echter speculatief en afhankelijk van vele marktfactoren.

Een andere factor die bijdraagt aan het optimisme van dit moment is de goedkeuring van een eerste bitcoin beursfonds (ETF) in de Verenigde Staten. De verwachting is dat het eerste fonds begin 2024 goedgekeurd gaat worden, al is dit niet zeker.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment