Tesla houdt duizenden bitcoins standvastig op de balans

Louise de Graaf


De elektrische autogigant Tesla heeft in het afgelopen kwartaal niets veranderd aan zijn bitcoin (BTC) stapel. Sinds juni 2022 houdt het bedrijf van Elon Musk vast aan zijn duizenden bitcoins, en ook de koersopleving van de laatste maanden van 2023 hebben hier geen verandering in weten te brengen.


Fidelity topman deelt bitcoin analyse voor korte en lange termijn

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Tesla blijft BTC HODL’en

Gisteren verscheen het kwartaalverslag van Tesla, en bitcoin wordt hierin geen een keer benoemd. Hieruit kan geconcludeerd worden dat het miljardenbedrijf geen enkele transactie heeft uitgevoerd met de digitale activa.

In februari 2021 werd de crypto-wereld op zijn grondvesten geschud toen Tesla bekendmaakte dat het 1,5 miljard dollar had geïnvesteerd in bitcoin.

Na enkele maanden werd 10 procent verkocht, met name om de liquiditeit van bitcoin te testen. Dit kwam overeen met 4.320 BTC.

In juni 2022 werd vervolgens maar liefst 75 procent op de markt gedumpt. Hierna bleven er nog 10.720 bitcoins over, en dat aantal is sindsdien onveranderd gebleven.

Het markeert het zesde achtereenvolgende kwartaal waarin Tesla niets verandert aan zijn BTC positie. Tegen de huidige BTC koers draagt de stapel een waarde van ruim 431 miljoen dollar.

Aan het begin van vorig kwartaal stond de waarde van het totale bezit nog gelijk aan zo’n 289 miljoen dollar. In 3 maanden tijd was dit gestegen tot boven de 453 miljoen dollar.

De financiële resultaten van Tesla voor het vierde kwartaal vielen lager uit dan de schattingen van analisten, zowel qua omzet als winst.

De fabrikant van elektrische voertuigen meldde aangepaste winstcijfers van 0,71 dollar per aandeel, net onder de verwachtingen van Wall Street van 0,73 dollar.

Bovendien kwam de omzet uit op 25,17 miljard dollar, wat lager was dan de verwachtingen van analisten van 25,87 miljard dollar. Ondanks deze cijfers behield Tesla een sterk vertrouwen in zijn langetermijnvisie.

3e grootste bitcoin bezitter

Met het BTC bezit staat tesla op een 3e plek wat betreft grootste beursgenoteerde bitcoin holders. Dit blijkt uit data van Bitcoin Treasuries. Het op de Nasdaq genoteerde bedrijf heeft alleen Bitcoin miner Marathon Digital Holdings en softwareleverancier MicroStrategy voor zich. de 3e grootste beursgenoteerde bitcoin holder.

Marathon Digital Holdings heeft 13.726 BTC op de balans en MicroStrategy staat al jaren met kop en schouders bovenaan met een bezit van 189.150 BTC.

Post Views: 33Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment