Tether bevriest plotseling groot aantal crypto wallets

Louise de Graaf


Tether (USDT), uitgever van de grootste stablecoin ter wereld, heeft onlangs een belangrijke beleidswijziging doorgevoerd.

Het bedrijf heeft namelijk een groot aantal crypto wallets bevroren in een poging de banden met regelgevende instanties te verbeteren.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Tether bevriest 41 crypto wallets

Tether heeft 41 wallets bevroren die op de zogenaamde Specially Designated Nationals (SDN) lijst staan van de United States Office of Foreign Assets Control (OFAC). De OFAC is de financiële inlichtingen- en handhavingsinstantie van het Amerikaanse ministerie van Financiën.

Sommige van deze wallets zijn gelinkt aan de beruchte crypto mixer Tornado Cash. Met een mixer kunnen gebruikers hun crypto transacties maskeren. 1 wallet is ook gelinkt aan de aanval op Axie Infinity’s (AXS) Ronin Bridge, toen meer dan $600 miljoen aan crypto was gestolen.

Tether was eerst nog terughoudend in het bevriezen van wallets die op de SDN lijst staan. Met deze stap wil het grote bedrijf mogelijk de Amerikaanse toezichthouders tegemoet komen.

De beslissing van Tether duidt op een grotere beweging in de industrie om beter aan regelgeving te voldoen en samen te werken met toezichthouders. De laatste tijd worden wetgeving omtrent terrorismefinanciering en witwaspraktijken steeds verder aangescherpt en de crypto-industrie kampt nog altijd met een negatieve reputatie omtrent deze zaken.

USDT stablecoin en censuur

De markt reageert uiteenlopend op het nieuws. Sommige marktparticipanten zien dit als censuur en zijn van mening dat het bevriezen van wallets tegen het idee van decentralisatie ingaat.

Tether is een extreme grote speler op de markt en kan andere partijen bewegen een dergelijke actie te ondernemen.

De USDT stablecoin heeft een marktkapitalisatie van maar liefst $90,6 miljard. Het is zeer populair in de handel van crypto en wordt daarom vaak als de ruggengraat van de crypto handelsindustrie gezien.

Gisteren was nog op Crypto Insiders te lezen dat veiligheidsadviseurs uit de Verenigde Staten, Japan en Zuid-Korea ontmoet hebben om de situatie omtrent de crypto hackers van Noord-Korea te bespreken. De Noord-Koreaanse hackers gebruikten Tornado Cash en waren verantwoordelijk voor de aanval op Ronin Bridge.

Zij hebben volgens onderzoek in de afgelopen jaren al $3 miljard aan crypto gestolen en gebruiken de winst om het nucleaire wapenprogramma van het land te ondersteunen.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment