Totale waarde van bitcoin bereikt nieuwe all-time high

Louise de Graaf


De marktkapitalisatie van bitcoin (BTC) heeft een nieuwe all-time-high (ATH) behaald. De waarde van alle bitcoin bij elkaar is momenteel ongeveer $1,33 biljoen. Daarmee is het vorige record van $1,28 biljoen in november 2021 verbroken. De reden dat de marktkapitalisatie een nieuwe ATH heeft bereikt terwijl dit met de koers nog niet het geval is, is omdat er nu meer tokens in omloop zijn.

Bitcoin marktkapitalisatie bereikt nieuw record

Bitcoin heeft een nieuwe all-time-high bereikt. Niet qua prijs, daar zitten we nog $1.000 tot $2.000 vanaf. Maar wel qua marktkapitalisatie. De totale waarde van de 19,64 miljoen bitcoins die nu in omloop zijn, is $1,33 biljoen. Dat is een ongeëvenaarde hoeveelheid, rondom hoogten die sinds eind 2021 niet meer gezien zijn.

Dat de totale marktkapitalisatie enorm is, komt natuurlijk door het feit dat bitcoin hard gestegen is. De afgelopen week nam de munt maar liefst 28,4% in waarde toe. Momenteel heeft de token een waarde van $67.500. De koers stijgt rap, en een nieuw prijsrecord is in het vizier. 

De totale hoeveelheid bitcoin die nu in omloop is, is hoger dan in 2021. Daardoor is het marktkapitalisatie record nu al verbroken, ondanks dat de prijs nog achterloopt. Deze bitcoins zijn erbij gekomen door een proces genaamd minen. Door middel van computerkracht worden er nieuwe bitcoins gewonnen totdat het maximum van 21 miljoen stuks is bereikt.

Waarom stijgt bitcoin momenteel zo hard?

De reden dat bitcoin momenteel zo hard stijgt kan liggen aan de bitcoin ETF’s. Deze boeken momenteel een enorm succes, met honderden miljoenen instroom. De fondsen kopen momenteel meer bitcoin dan dat er door miners worden gemaakt. En dan ook nog eens vele malen meer. Dit creëert een schaarste die de bitcoin koers opwaartse druk geeft.

Daarnaast is de bitcoin halving ook niet meer ver verwijdert. Deze halving houdt in dat de mate waarin bitcoin wordt gemined, wordt gehalveerd. Dat veroorzaakt nog meer schaarste, en het kan zijn dat de koers zich daarop momenteel deels anticipeert.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of misschien wel Ethereum te kopen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers. Je krijgt namelijk gratis crypto.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak €20,- gratis

 


Post Views: 624Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment