Van €25 per week aan SOL naar duizenden euro’s

Louise de Graaf


Met de hoge volatiliteit en onvoorspelbaarheid van de cryptomarkt kan het voor velen lastig zijn om weloverwogen investeringsbeslissingen te maken. Het is niet voor niets dat de befaamde dollar-cost averaging (DCA) strategie, ofwel periodiek voor een vast bedrag crypto zoals Solana (SOL) aankopen, een van de meest populaire investeringsstrategieën binnen de cryptomarkt is. Wat had deze strategie je opgeleverd wanneer je sinds de start van 2023 elke week 25 euro aan solana had gekocht?


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

25 euro SOL per week

De DCA-strategie is een kinderlijk eenvoudige strategie om te investeren. Je investeert regelmatig een vast bedrag in een activum, ongeacht hoe de onderliggende koers er op dat moment voorstaat. Je stelt simpelweg een eenvoudig plan samen voor jezelf waarin je bepaalt hoeveel je wilt investeren en met welke frequentie (bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks).

De DCA-strategie elimineert de noodzaak om de markt te ‘timen’, wat doorgaans een onbegonnen zaak is. Door periodiek te investeren zul je soms relatief hoog inkopen en soms juist relatief laag, wat over tijd zorgt voor een gemiddelde aankoopkoers.

Je spreidt je risico en hoeft je niet druk te maken over de koersbewegingen op de korte termijn. Kortom, het is een aantrekkelijke benadering voor beleggers met een lange termijnvisie, die reeds veel succes heeft bewezen.

Wanneer je vorig jaar elke week 25 euro aan Solana, een van de meest veelbelovende altcoins, had gestopt, dan had je nu in totaal 1.700 euro geïnvesteerd. Deze 1.700 euro aan investeringen zou vandaag maar liefst 6.897 euro waard zijn geweest. Dat is een toename van 5.197 euro, wat overeenkomt met een indrukwekkend rendement van 305%. Een krankzinnig rendement.

Het verloop wanneer je 20 euro per week had geïnvesteerd in 2023. – Bron: CryptoDCA.

De koers van Solana is met name dit jaar hard de lucht in geschoten. Als investeerder had je dus een flinke portie geduld nodig, maar dit heeft zich inmiddels rijkelijk uitbetaald.

Solana heeft, net als iedere andere crypto, forse prijsschommelingen gezien. Door met een gestructureerd investeringsplan te werken kun je als investeerder de psychologische druk verminderen en emotionele investeringsbeslissingen vermijden. Dit maakt het een interessante benadering voor zowel nieuwe als ervaren investeerders in de snel veranderende cryptomarkt.

Automatisch SOL kopen op Bitvavo

Sinds kort biedt Bitvavo een handige nieuwe functie om de bovenstaande strategie zonder zorgen toe te passen. In plaats van zelf elke week of maand in te moeten loggen om je bitcoin aankoop te doen, kan Bitvavo dit nu automatisch voor je regelen.

De DCA-functie is gemakkelijk in te stellen. Je kiest welke crypto je elke week, om de week of maand wil kopen en de dag waarop je wil dat de order wordt uitgevoerd. Bitvavo zal vervolgens de order op een willekeurig moment van de door jou gekozen dag uitvoeren.

De aankoop zal worden gedaan met het EUR-saldo op je account. Het is dus van belang dat er genoeg tegoed op je account staat én dat je begrijpt dat je Bitvavo dient te machtigen om automatisch tegoed van je account af te trekken.

Beginnen met automatisch bitcoin kopen maar nog geen Bitvavo account? Klik op de knop hieronder om je aan te melden bij Bitvavo en ontvang 20 euro gratis crypto naar keuze.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 803

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment