Verhoogt een Bitcoin beursfonds de bereidheid tot investeren?

Louise de Graaf


Bij de komst van een Bitcoin (BTC) beursfonds, ofwel een spot Exchange-Traded Fund (ETF), wordt het decentrale activum plotseling toegankelijk voor de grote spelers binnen het investeringslandschap. Echter biedt een dergelijk fonds ook een interessante optie voor veel retail-investeerders. Een nieuw onderzoek heeft gekeken hoe de mogelijke komst van een Bitcoin beursfonds de investeringsbereidheid zal beĂŻnvloeden.


Cadeautje 🎉: Bitvavo geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Effect BTC ETF op crypto adoptie

Security.org heeft een enquĂȘte uitgevoerd bij 1.500 Amerikanen en de resultaten hiervan gedeeld in een nieuw rapport. De enquĂȘte brengt de huidige staat van crypto-adoptie in de Verenigde Staten naar voren en heeft naar de mogelijke impact van een Bitcoin ETF gekeken.

40 procent van de ondervraagden gaf aan digitale activa in bezit te hebben. Vorig jaar hield Security.org een soortgelijk onderzoek en toen was dit percentage nog 30 procent. Van de huidige cryptobezitters hoopt ongeveer 63 procent meer munten te verkrijgen in het komende jaar. Bitcoin, ethereum (ETH), dogecoin (DOGE) en cardano (ADA) stonden bovenaan het gemiddelde lijstje.

21 procent van de niet-bezitters zei dat de geanticipeerde bitcoin ETF hen meer geneigd maakt om te investeren in crypto. Dit zou betekenen dat maar liefst 29 miljoenen Amerikanen zich binnenkort bij de markt zouden kunnen aansluiten.

Bovendien denkt 46 procent dat de goedkeuring een positieve impact zal hebben op de algehele blockchainindustrie. Degenen die momenteel crypto bezitten zijn zelfs nog optimistischer.

Wordt een Bitcoin ETF goedgekeurd?

Vandaag is de nodige chaos ontstaan in het crypto-land toen een analist van analysebedrijf Matrixport afweek van het positieve marktconsensus over de verwachtingen met betrekking tot de introductie van Bitcoin ETF’s.

Terwijl zo’n beetje iedereen ergens deze of volgende week een lading goedkeuringen verwacht, denkt Markus Thielen dat we nog even geduld moeten hebben. Naar zijn mening zullen we pas in het tweede kwartaal de eerste Bitcoin ETF tegemoet zien.

Of Thielen aan het langste eind zal trekken zullen we snel genoeg achter komen. Op 10 januari verstrijkt namelijk de laatste deadline van de gezamenlijke aanvraag van ARK Invest en 21Shares. Het leeuwendeel van de markt verwacht een massa-goedkeuring tegen die tijd.

Post Views: 256Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment