‘verzoek om documenten slaat nergens op’

Louise de Graaf


Foto: T. Schneider/Shutterstock

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple zijn nog altijd verwikkeld in een juridisch conflict. Deze lijkt gelukkig langzaam op zijn einde te lopen, maar toch houdt de SEC stand. Met een nieuwe motie wil de beleidsmaker de financiële documenten van Ripple bemachtigen, maar het crypto bedrijf vindt dit onterecht.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ripple klaagt over SEC’s uitstel

Vorige week vroeg de SEC de rechter om meer documenten rondom Ripple’s financiële situatie in 2022 en 2023. In juli 2023 oordeelde rechter Torres namelijk dat Ripple’s token XRP een effect is als deze aan institutionele investeerders wordt verkocht. Hierom wil de SEC dat er meer zicht komt op deze verkopen, waar deze financiële documenten voor nodig zijn.

Toch vindt Ripple dat dit nergens op slaat. In zijn eigen motie stelt het juridische team dat de SEC zichzelf nu eigenlijk tegenspreekt, doordat het dit kon doen tijdens de discovery-fase. Die is inmiddels al afgerond, en de SEC vond deze documenten voorheen totaal niet nodig, aldus het Amerikaanse cryptobedrijf.

Ook vindt Ripple dat de rechter zich niet druk zou hoeven te maken om de poging van de beleidsmaker, die het oordeel opnieuw lijkt te willen uitstellen. Aankomende april zal volgens de planning het oordeel namelijk al worden geveld. Ook zou de SEC al haar vragen voor Ripple al hebben gebruikt, waardoor het Ripple niet nog meer vragen kan stellen.

Ripple: beleid SEC is slecht voor crypto industrie

De rechtszaak loopt al sinds eind 2020. Ripple’s hoofdjurist, Stuart Alderoty, verwacht dat de rechterlijke macht in de Verenigde Staten binnenkort een stokje voor het beleid van de SEC zal steken, wat betekent dat het haar macht in zal dammen. Het beleid heeft volgens Alderoty namelijk een negatieve invloed voor de gehele crypto-industrie.

Ripple-CEO Brad Garlinghouse blijft ook erg ontevreden met de SEC, laatstgenoemde zou namelijk niet bereid zijn om de te omarmen. Toch zou de komst van meer crypto-ETF’s gaan zorgen voor meer goedkeuringen van crypto-ETF’s.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment