Wachten op Bitcoin beursfonds, na dit tijdstip wordt het spannend

Louise de Graaf


Bitcoiners wereldwijd zitten op het puntje van hun stoel. Ook in Nederland, zoals in ons gratis Telegram-kanaal, is de spanning om te snijden. Maar hoe laat ongeveer kunnen we een resultaat verwachten? Experts zoals Eric Balchunas deelden vandaag hun verwachtingen voor wanneer het officiële ETF nieuws eindelijk bekend zal worden gemaakt.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin ETF nieuws maakt valse start

Gisteren kregen we eigenlijk al een klein voorproefje van hoe het eruit zal gaan zien. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tweette toen namelijk uit het niets het nieuws dat 11 bitcoin beursfondsen zijn goedgekeurd.

Later bleek dit echter nepnieuws te zijn geweest. Het X-account van de SEC zou gehackt zijn, een gebeurtenis die de bitcoin koers even heel volatiel maakte.

Nadat de tweet de wereld in werd gegooid steeg bitcoin in eerste instantie flink in waarde. BTC handelde aanvankelijk rond een waarde van $46.000, maar steeg na de nep post op X met 2,5% naar ongeveer $48.000.

Al snel werd bekend dat de post dus nep was. Dit veroorzaakte een crash van ongeveer 7% in minder dan een uur tijd.

Kortom, dat een goed- of afkeuring voor een schokgolf kan zorgen werd gisteren dus al even duidelijk.

Hoe laat Nederlandse tijd kunnen we het bitcoin nieuws verwachten?

Niemand weet precies wanneer de SEC besluit om het nieuws officieel de wereld in te slingeren. Ook weet nog niemand 100% zeker dat het om een goedkeuring zal gaan. Wel wordt gesteld dat de kans 95% is dat een goedkeuring later deze avond volgt.

Eric Balchunas, een ETF-expert die de ontwikkeling rondom de bitcoin beursfondsen op de voet volgt, deelde eerder vandaag zijn verwachtingen over het precieze tijdstip.

Naar verwachting zal het nieuws pas nadat de Amerikaanse markten sluiten bekend worden gemaakt. Balchunas noemt tussen 16:00 en 18:00 als specifieke tijdstippen. Dat gaat dan om New York-tijd.

Artikel gaat verder na de tweet.

Rekenen we dit om naar Nederlandse tijd dan komen we uit op 22:00 en 00:00. Balchunas verwacht dus dat tussen die twee tijdstippen het nieuws daadwerkelijk naar buitenkomt. Maar zoals altijd weet niemand het zeker; het kan ook eerder of later gebeuren! Houd Crypto Insiders dus scherp in de gaten.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Post Views: 11.598

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment