Wat is Notcoin en waarom stijgt deze nieuwe crypto met 300%?

Louise de Graaf


Afgelopen week heeft een relatief nieuwe cryptomunt een spectaculaire stijging doorgemaakt en trekt daarmee de aandacht van zowel investeerders als analisten.

We hebben het dan over notcoin (NOT), een digitale munt die afgelopen week bijna 300% omhoogschoot en nu al in de top 60 grootste cryptovaluta staat.

Crypto Ontbijt: Memecoins exploderen, ETF-nieuws, rechtszaken & meer

Crypto Ontbijt: Memecoins exploderen, ETF-nieuws, rechtszaken & meer

Wat is de nieuwe cryptomunt Notcoin?

Notcoin begon oorspronkelijk als een eenvoudige manier om digitale valuta te verdienen via een spel dat geïntegreerd is in de Telegram-app.

Gebruikers konden Notcoins verzamelen door simpelweg te klikken op een geanimeerde munt in de chatinterface.

Het spel, gelanceerd op 1 januari 2024, werd snel populair dankzij zijn toegankelijke ontwerp en de ondersteuning van The Open Network (TON) Foundation​. Inmiddels is de munt genoteerd op grote beurzen als Binance.

Notcoin stijgt bijna 300% in een week

Afgelopen week is de koers van NOT hard gestegen en dit kwam de laatste dagen zelfs in een versnelling terecht.

NOT bereikt op het moment van schrijven een nieuwe all-time high van $0,0207. Dat volgt na een stijging van bijna 60% in de afgelopen 24 uur en van bijna 300% ten opzichte van zeven dagen geleden.

Daarmee bereikte de relatief nieuwe munt nu een marktkapitalisatie van meer dan $2 miljard. Het staat daarmee op de 56ste plaats van grootste cryptomunten op de markt en is net zo groot als munten als thorchain (RUNE) en theta (THETA). Het staat vlak onder munten als celestia (TIA), lido (LIDO), fantom (FTM) en bonk (BONK).

De sterke stijging wordt toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder de recente notering op Binance. NOT staat momenteel qua volume aan de top van Binance, OKX en Bybit.

De populariteit van het spel en de betrokkenheid van miljoenen gebruikers hebben ook bijgedragen aan de groei. Bovendien is de steun van TON Foundation een belangrijke factor geweest in het vergroten van het vertrouwen van investeerders. Ook accumuleerden grote investeerders NOT van de week, meldt analysebedrijf CryptoQuant.

Vandaag gelanceerde crypto token verwacht de top 20 te halen

Vandaag gelanceerde crypto token verwacht de top 20 te halen

NOT fans hebben enorme verwachtingen, maar zijn ze realistisch?

Door de sterke stijging, schieten ook de verwachtingen omhoog. Fans spreken over een mogelijke stijging naar $1.

Dat zou echter een stijging van bijna 5.000% betekenen vanaf de all-time high. Notcoin zou dan een marktkapitalisatie hebben van $100 miljard waarmee het direct de vierde grootste munt op de markt zou zijn.

Dat klinkt vooralsnog zeer onwaarschijnlijk. Het is juist verstandig om er rekening mee te houden dat dit soort nieuwe munten vaak fors corrigeren en dalen na een enorme stijging. Dit is uiteraard geen financieel advies.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment