wat zijn de volgende stappen?

Louise de Graaf


De cryptowereld staat mogelijk op het punt van een grote doorbraak met de introductie van spot bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s), een ontwikkeling die al jarenlang wordt besproken. Na een decennium van afwijzingen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), lijken de deuren nu eindelijk open te gaan voor deze innovatieve beleggingsproducten. De laatste aanvragen en wijzigingen worden ingediend en de markt is in afwachting van goedkeuring. Wat moet er nu nog gebeuren?


Cadeautje 🎉: Bitvavo geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

De beslissende momenten voor Bitcoin

De volgende stappen in het goedkeuringsproces van een spot Bitcoin ETF zijn cruciaal. Vermogensbeheerders dienen hun laatste wijzigingen in middels S-1 aanmeldingen, waarbij onder meer de resterende kosten en tickers bekendgemaakt worden. Tegelijkertijd worden de 19-b formulieren ingediend, de laatste stappen voor een definitieve uitspraak van de SEC. Onder meer BlackRock zou al deze stappen al hebben doorlopen.

Dat betekent dat er eigenlijk geen volgende stap meer is, tot de SEC met een oordeel komt. De beslissing zou zelfs kunnen vallen zonder een formele stemming van de SEC-commissarissen, dat meldt ETF-expert Eric Balchunas aan Cointelegraph:

“We weten niet eens zeker of ze gaan stemmen. [Ze zouden iets kunnen gebruiken dat gedelegeerde bevoegdheid heet, maar dat weten we niet. Het lijkt erop dat er drie opties zijn: stemmen of gedelegeerde bevoegdheid gebruiken, wat betekent dat ze het moeten goedkeuren, want toen ze de vorige weigerden, hadden ze geen stem.”

De impact van goedkeuring

Een goedkeuring van Bitcoin ETF’s zou een historisch moment betekenen voor de cryptosector. Al jaren wordt er gespeculeerd over de mogelijke invloed van dergelijke fondsen op de markt. Experts suggereren dat de goedkeuring het makkelijker maakt voor traditionele investeerders om in crypto te stappen, wat kan leiden tot een verhoogde vraag en potentieel hogere prijzen voor bitcoin en andere cryptocurrencies. Bovendien zou het een erkenning zijn van de volwassenheid en legitimiteit van de cryptomarkt.

Ondanks de positieve vooruitzichten is er ook kritiek. Zo waarschuwde Better Markets in een brief dat de goedkeuring van ETF’s een “historische vergissing” zou zijn, wijzend op de risico’s en volatiliteit van de cryptomarkt.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment