Wekelijks €10 aan bitcoin kopen in 2023, dit is het resultaat

Louise de Graaf


Wie al wat langer meedraait in de cryptowereld, heeft vast en zeker weleens gehoord van “dollar-cost averaging (DCA)”. Dit houdt in dat een investeerder periodiek crypto, zoals bitcoin (BTC), aankoopt. Wat had deze strategie je in 2023 opgeleverd wanneer je elke week 10 euro aan bitcoin had gekocht?

Sinds kort heeft cryptobeurs Bitvavo een eigen DCA-functie. Ontvang nu een 10 euro welkomstbonus wanneer je via de onderstaande knop een account bij Bitvavo aanmaakt.

Pak 10 euro gratis


Bitcoin maker ontwaakt? Eerste wallet ooit ontvangt €1,1 miljoen

  • icon-walletsexchanges

    Wallets en Exchanges

10 euro bitcoin per maand

De DCA-strategie is zeer populair onder investeerders. Dat komt onder andere omdat het minder stressvol is dan andere strategieën, zoals het proberen te timen van de markt. Niemand weet wanneer een crypto koers gaat stijgen of dalen. Het inkopen op een willekeurig moment en er vervolgens verder niet meer naar omkijken kan die stress wegnemen.

Ook is de strategie fijn voor diegene die niet meteen 10.000 euro op zijn of haar spaarrekening heeft staan om te investeren. Het splitst het investeren op in makkelijk te managen kleinere delen.

Het is dus een strategie die vooral interessant is voor investeerders die voor de lange termijn in crypto willen blijven zitten. Maar wat kan de strategie een investeerder opleveren?

Wanneer je vorig jaar elke week een tientje aan bitcoin zou hebben gekocht, dan had je nu in totaal 520 euro geïnvesteerd. Deze 520 euro aan investeringen zou op 31 december 770 euro waard zijn geweest. Dat is een toename van 48%.

Dat is een redelijk resultaat gezien het feit we naast enorme pieken, ook enorme dalen hebben gezien. Wel had je als investeerder een flinke portie geduld nodig in 2023. Pas in de laatste twee maanden begon dit portfolio namelijk pas echt hard in waarde te stijgen, zoals te zien op de onderstaande grafiek.

Het verloop wanneer je 10 euro per week had geïnvesteerd in 2023. – Bron: CryptoDCA.

Bitcoin stijgt of daalt soms hard. Vanwege deze volatiliteit kiezen veel investeerders er dan ook voor om een simpele, minder stressvolle strategie toe te passen. Uiteraard is het van belang te begrijpen dat de bovenstaande berekening is gebaseerd op het verleden. En zoals altijd bieden in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst.

Automatisch bitcoin kopen op Bitvavo

Sinds kort biedt Bitvavo een handige nieuwe functie om de bovenstaande strategie zonder zorgen toe te passen. In plaats van zelf elke week of maand in te moeten loggen om je bitcoin aankoop te doen, kan Bitvavo dit nu automatisch voor je regelen.

De DCA-functie is gemakkelijk in te stellen. Je kiest welke crypto je elke week, om de week of maand wil kopen en de dag waarop je wil dat de order wordt uitgevoerd. Bitvavo zal vervolgens de order op een willekeurig moment van de door jou gekozen dag uitvoeren.

De aankoop zal worden gedaan met het EUR-saldo op je account. Het is dus van belang dat er genoeg tegoed op je account staat én dat je begrijpt dat je Bitvavo dient te machtigen om automatisch tegoed van je account af te trekken.

Beginnen met automatisch bitcoin kopen maar nog geen Bitvavo account? Maak via deze link een account aan en krijg 10 euro gratis tegoed en handel de eerste 10.000 euro helemaal gratis.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment