XRP op de drempel van historische mijlpaal

Louise de Graaf


De adoptie van XRP, de cryptomunt van Ripple, nadert een nieuwe fase. Het aantal walletadressen staat namelijk slechts een haartje verwijderd van het bereiken van een historische mijlpaal, wat duidt op een groeiende interesse in XRP.


Ripple topman onthult bijzondere deal met de SEC in 2020

  • xrp-xrp-logo

    Ripple nieuws

XRP adoptie

Even voor de goede orde: Ripple is het bedrijf, XRP Ledger is de software en XRP is de cryptomunt. De XRP Ledger (XRPL) is geen blockchain net als Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH) maar is wel een vorm van distributed ledger technology (DLT). DLT is een bredere term waarvan blockchain een specifiek type is.

De XRPL vormt de ruggengraat van XRP en is net als iedere blockchain uiterst transparant. Zo kan het aantal walletadressen gemakkelijk in kaart worden gebracht, wat een belangrijke graadmeter van de algehele adoptie is.

Uit data van XRPL Services blijkt dat de teller wat betreft het aantal walletadressen momenteel op 4.983.828 uitkomt. Met nog een klein zetje zou de grote mijlpaal van 5 miljoen walletadressen worden behaald. Deze indrukwekkende prestatie weerspiegelt de toenemende populariteit en het gebruik van XRP, een van de grootste en oudste crypto van de markt.

Het aantal walletadressen staat niet noodzakelijkerwijs gelijk aan het aantal individuen dat het netwerk in gebruik neemt. Zo kan een enkel individu meerdere adressen in bezit hebben, en kan één adres ook een groot aantal individuen vertegenwoordigen.

De totale XRP-balans dat wordt vastgehouden in alle wallets tezamen staat gelijk aan iets minder dan 59,3 miljard XRP. Daarnaast tonen gegevens aan dat 1.402 wallets geen enkele XRP-balans hebben.

Crypto-comeback van 2023

XRP verscheen gisteren nog in het lijstje van 3 succesvolle munten die de crypto-wereld dit jaar hebben verrast. 2023 zal voor Ripple namelijk de boeken ingaan als het jaar van de grote overwinning in de juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

In juli werd namelijk onder andere geoordeeld dat de verkoop van XRP op handelsbeurzen niet onder de effectenwetgeving valt. Destijds kreeg de XRP koers een flinke boost, maar de stijging werd ook weer grotendeels ingeleverd. Desondanks markeert het een grote stap in de jarenlange strijd met de financiële waakhond.

Post Views: 188Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment